HELARM TMI   AJANKOHTAISTA   TÖITÄ   PIHARAKENTAMINEN  YHTEISTYÖSSÄ


[ Piharakentaminen ]
[ Hintatietoja ]
Piharakentamisen vaiheet

Karkeasti pihan toteutus voidaan jakaa vaikkapa seuraaviin vaiheisiin:

1. Ideointi
-lähtötilanteen toteaminen; koko piha tai jokin pihan osa-alue kaipaa kohennusta ?
-jos kohennettavaa löytyy niin silloin hyvä alustavasti miettiä itse millaiset tarpeet pihan suhteen ?

2. Suunnittelu
-kun suurinpiirtein hahmoteltuna mitä pihalta halutaan niin tässä vaiheessa voi olla hyvä kääntyä pihasuunnittelijan puoleen jos kyse yhtään monimutkaisemmasta kokonaisuudesta; pihan toiminnalisuuksien hahmottaminen, materiaalivalinnat, kasvit, yms. asioiden mietiskelyä yhdessä pihasuunnittelijan kanssa. Ota yhteyttä pihasuunnittelun ammattilaiseen, esim. Pirkko Tikkaan ja kysy tarjous pihasuunnitelmasta!

3. Kustannuslaskenta
-kun kädessä valmis pihasuunnitelma tai suuntaa antava luonnostelma niin silloin piharakentajilta voi jo pyytää alustavaa kustannusarviota / tarjousta pihan toteutuksen hinnasta.

4. Toteutus
-suunnitelmat valmiina, kustannukset suurinpiirtein tiedossa ja hankkeen rahoitus kunnossa?
-jos toteutukselle ei esteitä niin, silloin aika hahmotella tarkemmin käytännön toimenpiteitä; sopimus työstä, toteutuksen ajankohta, rakentamisen kesto, työmaasähköt, vesipisteet, yms.
-pihan rakentaminen; kaivinkone möyrii pihaan sovittuna ajankohtana ja pihan pohjatyöt laitetaan aluille, ylimääräistä maata ajetaan pois ja murskeita, multaa, hiekkaa, yms. materiaaleja ajetaan tontille. Asentajat rakentavat muureja, pihakiveystä, luonnonkiveyksiä, nurmikkoa, yms. Välillä voidaan katsoa yhdessä että työ etenee suunnitellusti. Lopulta aletaan olla jo voiton puolella.. kasvit istutetaan, viimeistelytyöt hoidetaan ja viimein kaikki on valmista !

5. Jälkipyykki
-katsotaan että työ on toteutettu suunnitellusti, onko pihassa jotain huomioitavia asioita esim. kasvien hoidon (kastelu, lannoitus, tms.) tai pihan muiden ylläpitotoimien suhteen ?
-jos tarvista niin pihan jälkihoidosta voi solmia vielä jälkihuoltosopimuksen, esim. kausittainen ( kevät ja syksy? ) pihan kunnon tarkastus ja mahdolliset säännölliset kunnostustoimet ?

 


Helarm Tmi

Y: 2914189-4

p. 0400-486741


Suomen Yrittäjät

Luotettava kumppani